Podravska, Maribor, Center

Stanovanje, 4-sobno

193.500 €
 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Stanovanje
 • Tip nepremičnine: 4-sobno
 • Velikost (bruto): 129.5 m2
 • Nadstropje: Mansarda/3
 • Balkon/Atrij/Terasa: 9.9 m2
 • Klet/Shramba: 15.5 m2
 • Zgrajeno: 2020
 • Energetska izkaznica: B1
 • Šifra: PE9410

Splošno

 • Dodatno
  Klet Parkirišče Terasa
 • Priključki
  Elektrika Voda Kanalizacija Telefon Kabelski priklj. Optika
 • Ogrevanje
  Toplotna črpalka Rekuperator
 • Dovoljenja
  Gradbeno dovoljenje

Opis

4 SOBNO CENTER MESTA

NOVO STANOVANJE V CENTRU MESTA

Lokacija: začetek Tomšičevega drevoreda - na vogalu Tomšičeve ulice in Partizanske ceste

Manjši vila blok s tremi stanovanji in večjim ograjenim lastniškim zemljiščem ter urejeno etažno lastnino.

Glavne prednosti:   Obnovljen manjši objekt v centru mesta s tremi novo izdelanimi  4 sobnimi stanovanji,  z funkionalnim tlorisom, z zasebnim varovanim dvoriščem in zagotovljenim parkingom, z vrhunsko izdelavo (ne gre za množično gradnjo) in skrbno izbranimi materiali priznanih blagovnih znamk uveljavjenih proizvajalcev. Možnost takojšnjega prevzema. 

Objekt je bil v letošnjem letu v celoti adaptiran, upoštevajoč  potrebe modernega časa in z kvalitetnimi materiali višjega cenovnega razreda in hkratnem upoštevanju vseh zahtev Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Gre sicer za starejšo hišo zgrajeno leta 1890, od katere pa so ostale zgolj zunanje in notranje nosilne stene, vse ostalo pa je bilo zgrajeno in izdelano na novo.  Ker je bil objekt dalj časa prazen in zapuščen, so na novo narejeni vsi priklopi do hiše in seveda tudi notranji razvodi (elektrika, voda, kanalizacija, telekomunikacije, vključno z optiko). 

Glede na vgrajeno debelino izolacij se objekt šteje med nizkoenergijske hiše z maksimalno možno izolacijo zunanjih sten, ostrešja, izolacije medetažnih plošč in vgrajenim stavbnim pohištvom proizvajalca AJM.

Poleg toplotne pa je velik povdarek tudi na protihrupni izolaciji.

Ogrevanje je talno. Vsaka enota ima vgrajeno svojo toplopno črpalko zrak-voda moči 6kW nemškega proizvajalca Viessmann z pretočnim bojlerjem in večjim zalogovnikom tople vode. 

Urejeno je prezračevanje z rekuperacijo. Vsako stanovanje ima svoj centralni rekuperator nemškega proizvajalca Helios. 

Stropovi so višine 2,9 m, v mansardi tudi do 4 m. 

Predelne stene v stanovanju so debeline 15 cm proizvajalca Rigips, z dodatno 10 cm izolacijo Knauf Decibel. 

Vsa okna so proizvajalca AJM z zunanjimi roletami na električni pogon in notranjimi ter zunanjimi policami v izvedbi marmorja. Strešna okna v mansardi so plastificirana z zunanjimi in notranjimi senčili proizvajalca Velux. 

Vhodna vrata so protipožarna in protihrupna iz nove premium kolekcije Five shades of grey proizvajalca AJM. 

 Moderna notranja vrata s skritimi podboji z polnim polnilom bele barve, kjer sta podboj in vratno krilo v isti ravnimi kot stena.

Narejeni so končni opleski. . Manjkajo le talne obloge,  sanitarna oprema in keramika v kopalnici, ki je v domeni kupca. Seveda pa je prodajalec pripravljen prevzeti tudi finalizacijo po izbiri in željah kupca. Strošek finalizacije z materiali višjega cenovnega razreda (npr. Villeroy Boch) so cca. 10.000 EUR.

Vsakemu stanovanju pripada tudi večji kletni prostor in skupna kolesarnica. 

Zemljišče je ograjeno. Dostop je preko električnih vrat za vozila in za pešče preko videfona z notranjim zaslonom na dotik ali na individualno kodo.  Parkirišče je asfaltirano. Vsakemu stanovanju pripadata 2 lastniška parkirna mesta. Seveda je na velikem dvorišču dovolj prostora tudi za obiskovalce.  Poti so tlakovane s talnimi pohodnimi ploščami proizvajalca Villeroy Boch. Dvorišče je delno zasajeno z travno rušo, okoli ograje so posajeni lovorikovci. Zasajene so tudi okrasne grmovnice.  Dvorišče in delno fasada so razsvetljeni z modernimi diskretnimi svetili proizvajalca FARO Barcelona. 

Mansardno stanovanje obsega 129,5 m2 skupne površine, od tega je 93,6 m2 stanovanja, 9,9 m2 terase in klet v izmeri 15,5 m2..  Tloris stanovanje najdete med slikami. 

Objekt je zgrajen v skladu z pridobljenim gradbenim dovoljenjem in je v postopku vpisa v etažno lastnino. 

Vse dodatne informacije in ogled: Klavdija Neuberg, nepremičninska posrednica, tel. 041 609 590 ali klavdija.neuberg@dodoma.si

 

 

 

 

Kontakt

Morda bi vas zanimalo tudi

Niste našli, kar iščete?

Lahko vas obvestimo!